Rusia vrea să-şi limiteze importurile militare, în timp ce UE ar putea adopta noi sancţiuni

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a cerut luni complexului militar rus să-şi limiteze importurile, în condiţiile în care Uniunea Europeană se pregăteşte să impună Rusiei noi sancţiuni privind vânzările de arme şi tehnologii sensibile.

322 afișări
Imaginea articolului Rusia vrea să-şi limiteze importurile militare, în timp ce UE ar putea adopta noi sancţiuni

Rusia vrea să-şi limiteze importurile militare, în timp ce UE ar putea adopta noi sancţiuni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vladimir Putin a dat asigurări că industria de apărare rusă este capabilă să producă tot ce îi trebuie, în cadrul unei reuniuni desfăşurate la reşedinţa liderului rus, în apropiere de Moscova.

Rusia îşi va concentra atenţia "pe accelerarea eforturilor pentru a înlocui importurile militare cu material produs pe plan intern", a declarat Putin, citat de agenţia Interfax.

Uniunea Europeană ar putea decide marţi să adopte noi sancţiuni împotriva Moscovei, pentru rolul său în criza ucraineană, interzicând în special noile vânzări de arme şi tehnologii sensibile.

"Obiectivul nostru este să ne protejăm împotriva riscurilor de încetare a contractelor din partea partenerilor noştri străini, inclusiv pentru motive politice", a precizat preşedintele rus.

Rusia este unul dintre cei mai importanţi exportatori de arme din lume, dar şi un importator de material militar şi tehnologii.

Una dintre cele mai importante achiziţii recente ale sale este cea referitoare la două nave de război Mistral din Franţa, pentru suma de 1,2 miliarde de euro. Cele două portelicoptere ar urma să fie livrate lunile următoare, în pofida noilor sancţiuni.

Europenii şi Statele Unite şi-au înăsprit poziţia faţă de Moscova după prăbuşirea, la 17 iulie, a unui avion malaysian în estul Ucrainei, regiune afectată de o insurecţie prorusă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici