Rusia vrea să trimită BOMBARDIERE cu rază lungă de acţiune în apropierea graniţelor SUA

Rusia intenţionează să trimită bombardiere cu rază lungă de acţiune în misiuni de patrulare în Golful Mexic şi Caraibe, a anunţat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, pe fondul tensiunilor cu Occidentul cu privire la criza din Ucraina, relatează CNN.

2639 afișări
Imaginea articolului Rusia vrea să trimită BOMBARDIERE cu rază lungă de acţiune în apropierea graniţelor SUA

Rusia vrea să trimită BOMBARDIERE cu rază lungă de acţiune în apropierea graniţelor SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Misiunile, care vor include şi vestul Atlanticului, dar şi estul Pacificului, ar urma să se desfăşoare în apropierea apelor teritoriale ale Statelor Unite.

"În situaţia actuală, trebuie să menţinem prezenţa militară atât în vestul Atlanticului şi estul Pacificului, cât şi în Caraibe şi Golful Mexic", a subliniat ministrul rus. Serghei Şoigu a mai afirmat miercuri că bombardierele ruse vor desfăşura misiuni de patrulare de-a lungul graniţelor Rusiei şi deasupra Oceanului Arctic.

În plus, Rusia va consolida măsurile de securitate în Crimeea, peninsula anexată în luna martie, a anunţat Serghei Şoigu. "Decizia are legătură cu situaţia din Ucraina, cu alimentarea sentimentului antirus din partea NATO şi în urma consolidării prezenţei militare străine în apropierea graniţelor noastre", a declarat ministrul rus al Apărării. "În acest condiţii, formarea unor forţe militare deplin pregătite în peninsula Crimeea reprezintă o prioritate", a adăugat el.

Anunţul ministrului rus al Apărării intervine în condiţiile în care avioanele NATO au interceptat recent mai multe aeronave ruse în spaţiul aerian al unor state membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

În timpul Războiului Rece, avioanele ruse desfăşurau periodic misiuni de patrulare în apropierea graniţelor maritime ale Statelor Unite, dar zborurile au fost anulate după destrămarea Uniunii Sovietice, în 1991.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici