Ruşii atacă pe toate fronturile: hackerii de la Killnet au lovit Parlamentul UE

Lovitură primită de Strasbourg în ziua în care a aprobat o rezoluţie care defineşte Rusia drept „un stat care foloseşte mijloace teroriste”, asta după ce, în trecut, gruparea de hackeri vizase mai multe site-uri web instituţionale, inclusiv pe cel al Casei Albe.

1517 afișări
Imaginea articolului Ruşii atacă pe toate fronturile: hackerii de la Killnet au lovit Parlamentul UE

Ruşii atacă pe toate fronturile: hackerii au lovit Parlamentul UE

Un atac de tip hacker a lovit site-ul web al Parlamentului European chiar în ziua în care Camera de la Strasbourg a aprobat o rezoluţie care defineşte Rusia drept „un stat care foloseşte mijloace teroriste” şi solicită UE să izoleze diplomatic Moscova.

Unele pagini ale portalului web al instituţiei au devenit inaccesibile mai mult sau mai puţin de la ora prânzului, iar informaticienii s-au pus imediat pe treabă. Atacul a fost revendicat de Killnet, grupul de hackeri pro-ruşi care în trecut vizase deja diverse site-uri web instituţionale, inclusiv pe cel al Casei Albe.

Purtătorul de cuvânt al Parlamentului, Jaume Duch, a confirmat că accesibilitatea la site a fost limitată „din cauza nivelurilor ridicate de trafic din reţea externă”. Instituţia a făcut cunoscut că „echipa Parlamentului European lucrează pentru a rezolva această problemă cât mai curând posibil”.

La începutul după-amiezii, în clădirea Parlamentului din Strasbourg, unde se desfăşoară şedinţa plenară, au existat şi probleme de acces la reţeaua wi-fi, dar, conform analizelor, această problemă nu ar fi legată de atacul de pe site.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici