Ruşii fac progrese minore, dar sunt sub presiune în jurul Harkovului, afirmă armata ucraineană

Forţele ruse au făcut progrese minore în apropierea oraşului Izium, potrivit armatei ucrainene, dar sunt în defensivă în apropiere de Harkov, în timp ce continuă contraatacul ucrainean, anunţă CNN.

2599 afișări
Imaginea articolului Ruşii fac progrese minore, dar sunt sub presiune în jurul Harkovului, afirmă armata ucraineană

Statul Major General al forţelor armate ucrainene a declarat duminică că ruşii au capturat periferia nordică a satului Shandryholove, în timp ce încearcă să avanseze spre sud din zona Izium în regiunea Doneţk.

Inamicul şi-a concentrat principalele eforturi pe „pregătirile pentru continuarea ofensivei" în zonă.

De-a lungul altor linii de front au existat puţine schimbări, a precizat Statul Major General, ruşii folosind artileria împotriva apărării ucrainene.

În zona Harkov, Statul Major General a declarat că ruşii se concentrau pe „împiedicarea avansării în continuare a trupelor noastre spre frontiera de stat a Ucrainei la nord şi nord-est de Harkov".

În acest scop, ei bombardau satele recent recucerite de forţele ucrainene - cum ar fi Prudyanka şi Slatine - şi încercau să îşi consolideze poziţiile defensive.

În sud-vestul Ucrainei, forţele armate au declarat că „situaţia rămâne tensionată".

Ele au afirmat că "formaţiunile armate" din zona pro-rusă Transnistria din Moldova, precum şi trupele ruseşti de acolo, sunt în deplină pregătire de luptă. Transnistria, un teritoriu separatist din cadrul Republicii Moldova, găzduieşte trupe ruseşti de zeci de ani.

Statul Major General a confirmat confruntări pe Insula Şerpilor, o mică insulă în largul coastelor româneşti şi ucrainene. Acesta a precizat că, în cursul zilei de sâmbătă, un elicopter rusesc Mi-28H, precum şi o serie de drone au fost distruse de rachete antiaeriene. Comandamentul Operaţional (Sud) al armatei a publicat ulterior o înregistrare video cu dronă care pretinde că arată distrugerea unui elicopter rusesc de pe Insula Şerpilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici