S-a decis: Biden şi Putin vor fi faţă în faţă. Unde va avea loc întâlnirea

  • Preşedintele american Joe Biden se va întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin pe 16 iunie la Geneva, Elveţia, a anunţat Casa Albă.
  • "Liderii vor discuta întreaga paletă de probleme urgente, în timp ce încercăm să restabilim predictibilitatea şi stabilitatea relaţiei SUA-Rusia", a declarat marţi secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki.
  • Întâlnirea va urma participării preşedintelui Biden la summit-ul Grupului celor Şapte din Anglia şi reuniunii NATO de la Bruxelles.
2908 afișări
Imaginea articolului S-a decis: Biden şi Putin vor fi faţă în faţă. Unde va avea loc întâlnirea

S-a decis: Biden şi Putin vor fi faţă în faţă. Unde va avea loc întâlnirea

Kremlinul a confirmat detaliile summitului şi a precizat că Putin şi Biden vor discuta „probleme de stabilitate strategică”, precum şi „rezolvarea conflictelor regionale”.

Biden, care face prima sa călătorie internaţională în calitate de preşedinte, va merge la Geneva imediat după summituri separate cu aliaţii săi cheie din G7, NATO şi Uniunea Europeană.

Întâlnirea faţă în faţă cu liderul de la Kremlin are loc pe fondul unor niveluri de tensiune care nu au fost văzute de ani de zile.

De la preluarea mandatului, Biden a lansat noi sancţiuni împotriva Moscovei pentru ceea ce autorităţile americane spun că a fost rolul rus în atacul cibernetic masiv Wind Solar şi amestecul repetat în alegerile prezidenţiale din 2020.

De asemenea, Washingtonul a criticat dur Moscova pentru otrăvirea şi încarcerarea ulterioară a unuia dintre ultimii opozanţi ai lui Putin, Alexei Navalnîi.

În actualizare

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici