Pedeapsă aspră primită de Gheorghe Nica în Marea Britanie, după ce a fost găsit vinovat de uciderea a 39 de vietnamezi în camionul frigorific

  • Patru bărbaţi au fost închişi din cauza morţii a 39 de imigranţi vietnamezi, ale căror corpuri au fost găsite într-un camion frigorific din Marea Britanie.
  • Cei patru bărbaţi, Maurice Robinson, Ronan Hughes, Gheorghe Nica şi Eamonn Harrison, şi-au primit pedeapsa vineri pentru acuzaţii de omucidere şi asistare a imigraţiei ilegale.
  • Gheorghe Nica, un mecanic român în vârstă de 43 de ani, considerat organizatorul transportului ilegal al celor 39 de imigranţi vietnamezi, a fost condamnat la 27 de ani de închisoare.
27448 afișări
Imaginea articolului Pedeapsă aspră primită de Gheorghe Nica în Marea Britanie, după ce a fost găsit vinovat de uciderea a 39 de vietnamezi în camionul frigorific

S-a decis: Pedeapsa primită de Gheorghe Nichita, după ce a fost găsit vinovat de uciderea a 39 de vietnamezi

Gheorghe Nica, cu dublă cetăţenie română şi britanică, a recunoscut că a realizat astfel de transporturi cu imigranţi şi înainte de acesta.

În acest caz, 39 de imigranţi din Vietnam au murit în timp ce se aflau în tranzit pentru a căuta o viaţă mai bună în Marea Britanie.

Gheorghe Nica, din Anglia, şi Eamonn Harrison, din Irlanda de Nord, au fost condamnaţi la 27 de ani, respectiv 18 ani, după ce au fost găsiţi vinovaţi.

Robinson şi Hughes, ambii din Irlanda de Nord, au fost închişi pentru 13 ani şi patru luni şi, respectiv, 20 de ani, după ce şi-au recunoscut vinovăţia.

Victimele ar fi fost ridicate în Europa continentală de Nica şi Harrison, înainte de a fi duse la Zeebruge, Belgia. Acolo, au fost închise într-un container compact pentru a fi expediat la Purfleet, în Essex, potrivit Euronews.

La proces, instanţa a aflat că victimele au fost de acord să plătească aproximativ 13.000 de lire sterline de persoană, pentru a imigra în Marea Britanie.

Victimele ar fi încercat să anunţe, în timpul transportului, că nu au oxigen, unele au trimis chiar şi familiei mesaje despre situaţie.

În dimineaţa zilei de 23 octombrie, şoferul de camion Robinson a ridicat containerul din portul din Essex, abandonându-l ulterior într-un parc industrial din Grays, după ce a descoperit că toţi cei din interior erau morţi.

Poliţia spune că cei 31 de bărbaţi şi 8 femei, cu vârste cuprinse între 15 şi 44 de ani, au murit din cauza sufocării şi supraîncălzirii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici