S-a format Coaliţia F-16 pentru Ucraina. Sunt nouă ţări care vor să livreze avioane statului invadat de Rusia

  • Coaliţia F-16 pentru Ucraina include acum 8 ţări europene şi SUA.
  • Coaliţia face paşi reali pentru a accelera pregătirea piloţilor şi tehnicienilor ucraineni pentru avioanele F-16
  • Mai multe ţări s-ar putea alătura, a informat ziarul online Yevropeiska Pravda pe 2 iunie
7488 afișări
Imaginea articolului S-a format Coaliţia F-16 pentru Ucraina. Sunt nouă ţări care vor să livreze avioane statului invadat de Rusia

Ţările europene includ Marea Britanie, Ţările de Jos, Polonia, Danemarca, Suedia, Belgia, Portugalia şi Franţa. 

SUA, al nouălea membru, s-au alăturat şi ele coaliţiei.

Coaliţia face paşi reali pentru a accelera pregătirea piloţilor şi tehnicienilor ucraineni pentru avioanele F-16 şi alte avioane de luptă din a patra generaţie, potrivit Zhovkva.

Raportul nu menţionează ce modele de aeronave specifice sunt luate în considerare.

Pe 25 mai, guvernul suedez a anunţat că va antrena piloţii Ucrainei cu avioanele sale JAS 39 Gripen, dar a adăugat că nu va furniza avioanele la Kiev.

Preşedintele Volodymyr Zelensky s-a întâlnit cu liderii Marii Britanii, Ţărilor de Jos, Poloniei, Danemarcei, Suediei şi Belgiei pentru a discuta despre pregătirea piloţilor şi achiziţionarea de avioane de luptă occidentale.

Liderii au convenit să oficializeze coaliţia sub numele de „Scutul Ceresc al Ucrainei” la următorul Summit Rammstein al Grupului de Contact pentru Apărare al Ucrainei, în urma consultărilor cu SUA, care este, de asemenea, parte a coaliţiei, transmite The Kyiv Independent

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici