S-au vaccinat primii voluntari turci cu Sinovac Covid-19

  • Turcia a comandat 50 de milioane de doze de Sinovac.
  • Vaccinarea în masă va începe cel târziu la începutul lunii ianuarie.
  • Tratamentul va fi oferit gratuit cetăţenilor.
872 afișări
Imaginea articolului S-au vaccinat primii voluntari turci cu Sinovac Covid-19

S-au vaccinat primii voluntari turci cu Sinovac Covid-19

Voluntarii turci care şi-au dorit să participe la procesul de vaccinare împotriva noului Coronavirus, au împărtăşit experienţa lor. Turcia a comandat 50 de milioane de doze de vaccin Sinovac COVID-19 din Beijing.

Ministrul turc al sănătăţii, Fahrettin Koca, a declarat săptămâna trecută că primul lot ar trebui să sosească în câteva zile, iar vaccinarea în masă ar putea începe la sfârşitul lunii decembrie sau la începutul lunii ianuarie.

Aproximativ 12.500 de voluntari participă la studiile de fază trei ale vaccinului în toată Turcia. Programul complet de vaccinare va începe înainte de finalizarea studiului.

Emine Bozyigit este medic dentist şi are 56 de ani. S-a vaccinat împotriva Coronavirus la spitalul privat Acibadem din Istanbul, împreună cu fiii ei. Emine crede că acest vaccin este mai sigur în comparaţie cu alte vaccinuri şi nu va avea efecte adverse grave.

Eren Bozyigit este inginer în aviaţie şi are 25 de ani. Pentru el, acest procedeu este o necunoscută. „Cu toate acestea, în cele din urmă ar trebui să avem acest vaccin într-un fel sau altul, deoarece vaccinul Sinovac a fost făcut şi în alte ţări pe o perioadă lungă, în special în stadiul trei şi nu a avut efecte secundare majore, am vrut să contribui la acest studiu. Pe de altă parte mi-am dorit să inspir oamenii, dacă este posibil”, a declarat acesta.

Medicul Iftihar Koksal, specialist în boli infecţioase şi microbiologie, a declarat că cel puţin 75% din populaţie ar trebui vaccinată pentru a reduce semnificativ transmiterea virusului.

„Vaccinarea este cea mai importantă măsură în prevenirea bolii. Studiile în faza trei ale vaccinului Sinovac au fost efectuate şi în Indonezia şi Brazilia, fără efecte secundare grave. Vaccinul chinezesc este administrat în două doze, între 14 şi 21 de zile distanţă, iar tratamentul va fi oferit gratuit cetăţenilor turci”, a spus acesta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici