Sadiq Khan, primarul Londrei: Donald Trump nu ar trebui să fie primit pe covorul roşu

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat, luni, că preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, nu ar trebui să fie primit pe covorul roşu în momentul în care va efectua o vizită de stat în Marea Britanie din pricina diferenţelor de opinie dintre Trump şi britanici, relatează The Telegraph.

1192 afișări
Imaginea articolului Sadiq Khan, primarul Londrei: Donald Trump nu ar trebui să fie primit pe covorul roşu

Sadiq Khan, primarul Londrei: Donald Trump nu ar trebui să fie primit pe covorul roşu

"O vizită de stat este diferită de o vizită normală, iar într-un moment când preşedintele american susţine politici pe care mulţi le resping în ţara noastră, nu sunt sigur că este oportun ca Guvernul nostru să întindă covorul roşu", a declarat Khan.

Recent, Khan l-a mai criticat pe Trump pentru politicile pe care primarul londonez le-a considerat anti-musulmane. În plus, preşedintele SUA nu a ratat ocazia de a-l ironiza pe Sadiq Khan după atacurile teroriste din Londra ce au omorât şapte persoane. În acel moment, primarul Londrei a declarat că nu este nici un motiv de panică, iar Trump a catalogat această aserţiune drept patetică.

Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, a înaintat o invitaţie preşedintelui SUA pentru o vizită oficială în ianuarie 2018, iar Casa Albă a confirmat săptămâna trecută că vizita de stat a preşedintelui Trump va fi amânată până în 2018. Amânarea vizitei de stat a lui Donald Trump în Marea Britanie s-a produs pe fondul îngrijorărilor cu privire la eventuale proteste masive organizate la Londra împotriva venirii preşedintelui american în Marea Britanie.

Trump s-a întâlnit cu premierul May la summitul celor mai puternice 20 de economii de la Hamburg, reafirmându-şi intenţia de a efectua o vizită de stat în Marea Britanie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici