Şaisprezece arestări şi 21 de percheziţii în cursul unei operaţiuni antiteroriste, în Belgia

Şaisprezece persoane au fost reţinute, luni, în Belgia, în cadrul a două anchete vizând filiere jihadiste cecene, a anunţat Parchetul Federal, relatează Le Soir în pagina electronică.

155 afișări
Imaginea articolului Şaisprezece arestări şi 21 de percheziţii în cursul unei operaţiuni antiteroriste, în Belgia

Şaisprezece arestări şi 21 de percheziţii în cursul unei operaţiuni antiteroriste, în Belgia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În plus, poliţia belgiană a executat 21 de mandate de percheziţie în cursul acestei operaţiuni antiteroriste. Zece mandate de percheziţie au fost executate la Ostende, cinci la Louvain, două la Bredene, două la Anvers, unul la Jabekke şi unul la Namur.

Operaţiunea antiteroristă a vizat persoane suspectate de legături cu Frontul Al-Nusra, aripa din Siria a reţelei extremiste al-Qaida.

Detaliile unui plan de atac terorist în Belgia au fost găsite în cursul percheziţiilor de la Louvain.

Percheziţiile au avut loc în cadrul a două anchete federale de terorism, în urma unei decizii a unui judecător de instrucţie din Anvers specializat în cazuri de terorism şi a unui alt judecător de instrucţie din provincia Flandra Occidentală, de asemenea specializat în terorism.

Potrivit autorităţilor belgiene, mandatele de percheziţie au fost executate simultan deoarece persoanele vizate în cadrul celor două anchete ar fi fost în contact, în special pe Whatsapp. Autorităţile belgiene au fost ajutate în acest caz de administraţia americană, potrivit Parchetului Federal.

Premierul belgian, Charles Michel, a salutat această operaţiune, dând asigurări de hotărârea autorităţilor de a combate terorismul în Belgia.

"Ţin să salut activitatea desfăşurată de serviciile de poliţie şi justiţie care arată, încă o dată, deplina mobilizare şi întreaga hotărâre a autorităţilor de a combate terorismul", a reacţionat premierul belgian într-un comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici