Salariile militanţilor ISIS au fost reduse la jumătate: "Nu există nicio excepţie de la această decizie"

Salariile combatanţilor organizaţiei teroriste Stat Islamic au fost reduse cu 50% ca efect al bombardamentelor internaţionale efectuate în Siria şi Irak, care au afectat afacerile ilegale cu petrol, informează International Business Times.

1836 afișări
Imaginea articolului Salariile militanţilor ISIS au fost reduse la jumătate: "Nu există nicio excepţie de la această decizie"

Salariile militanţilor ISIS au fost reduse la jumătate: "Nu există nicio excepţie de la această decizie" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

"În contextul situaţiei excepţionale cu care se confruntă organizaţia Stat Islamic, s-a decis reducerea la jumătate a salariilor mujahedinilor", se arată într-un comunicat al organizaţiei teroriste tradus şi difuzat de expertul Aymenn Jawad al-Tamimi, de la Forumul pentru Orientul Mijlociu.

"Nu există nicio excepţie de la această decizie", precizează documentul.

Salariile teroriştilor care participă la luptele din Siria şi Irak sunt cuprinse între 200 şi 300 de dolari. Militanţii terorişti primesc salariile în două tranşe lunare.

Reţeaua teroristă Stat Islamic ocupă regiuni din Irak şi Siria, unde a proclamat un "califat".

O coaliţie internaţională coordonată de Statele Unite efectuează de peste un an şi jumătate raiduri aeriene antiteroriste în Siria şi Irak, vizând poziţii ale organizaţiei teroriste Stat Islamic. În paralel, Rusia atacă poziţii teroriste din Siria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici