Salariile preşedintelui, miniştrilor şi deputaţilor irakieni, reduse semnificativ

Parlamentul irakian a aprobat marţi reduceri semnificative ale salariilor primite de preşedinte, membrii Guvernului şi parlamentarii irakieni, după mişcarea socială care a avut loc în ţară la începutul anului, a anunţat un deputat.

95 afișări

"Parlamentul a votat astăzi, cu majoritate simplă, să reducă salariile celor trei preşedinţi (şeful statului, şeful Guvernului şi preşedintele Parlamentului-n.r.), ale deputaţilor (în număr de 325), ale miniştrilor (32) şi ale înalţilor funcţionari", a declarat Ali Shlah, un deputat din partidul Dawa al premierului Nuri al-Maliki.

"Salariul lunar al unui deputat a fost redus la zece milioane de dinari (6.000 de euro), în timp ce cel al unui ministru a ajuns la opt milioane de dinari (4.750 de euro)", a adăugat el.

Potrivit unei surse parlamentare, "230 de deputaţi au asistat la şedinţă, în cursul căreia s-a decis diminuarea salariilor celor trei preşedinţi şi ale miniştrilor cu 30 la sută şi ale deputaţilor cu 23 la sută".

Salariile funcţionarilor de rang înalt şi ale vicepreşedinţilor scad cu 23-30 la sută, potrivit sursei.

Decizia de a reduce drastic salariile înalţilor oficiali a fost luată la începutul anului, în condiţiile în care manifestaţiile se multiplicau în ţară pentru a denunţa calitatea slabă a serviciilor publice şi penuria de electricitate. Premierul Maliki s-a angajat la 5 februarie să-şi reducă la jumătate salariul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici