Salman Abedi plănuia atacul din Manchester de peste un an

Atacatorul sinucigaş din Manchester ar fi plănuit atacul de peste un an, informează site-ul ziarului The Independent.

3633 afișări
Imaginea articolului Salman Abedi plănuia atacul din Manchester de peste un an

Salman Abedi plănuia atacul din Manchester de peste un an

Abedi ar fi mers de cel puţin două ori la mai multe magazine pentru a cumpăra materialele folosite la fabricarea bombelor artizanale, în urma exploziei uneia dintre ele au decedat luni 22 de persoane la Manchester Arena.

Agenţii de poliţie au descoperit dovezi ale existenţei unei ”mici fabrici de bombe artizanale” la domiciliul lui Abedi, ridicând temeri în privinţa posibilei distribuiri a altor materiale explozibile din partea acestuia către alţi extremişti radicali.

Poliţia continuă să stabilească ultimele acţiuni al lui Abedi, după ce s-a descoperit faptul că acesta se reîntorsese în Marea Britanie din Turcia şi Germania, cu doar patru zile înainte de întreprinderea atacului.

Numărul persoanelor arestate în legătură cu atacul comis de Abedi a ajuns la opt, poliţia încercând în continuare să descopere reţeaua acestuia de complici extremişti.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici