Sancţiuni în Germania, pentru cei care sar rândul la vaccinare. Cazuri semnalate în rândul oficialilor

1238 afișări
Imaginea articolului Sancţiuni în Germania, pentru cei care sar rândul la vaccinare. Cazuri semnalate în rândul oficialilor

E supărare mare în Germania, pentru că oficialii sar rândul la vaccinare, chiar dacă lucrează în sistemul sanitar. Directorul unui trust medical a fost criticat pentru că s-a vaccinat înaintea celor care lucrează la terapie intensivă. Un director de la Crucea Roşie din Hamburg a demisionat după ce a fost scandal că s-a vaccinat peste rând. Nu se ştie exact câte cazuri sunt, însă ministrul Sănătăţii ameninţă că vor exista amenzi. 

„Legea protecţiei la infectare include sancţiuni, începând cu amenzi, şi va trebui să examinăm asta în Parlament, ca parte a procesului legislativ. Am început astăzi dezbaterea - dacă au rost sancţiuni, adică amenzi, în acest caz”, a declarat Jens Spahn, ministrul german al Sănătăţii.

Germanii sunt supăraţi pentru că au puţin vaccin şi au dat vina pe contractele semnate de Comisia Europeană. Au vaccinat abia două milioane de oameni. Numărul cazurilor de Covid-19 nu scade, iar noile tulpini bat la uşă, aşa că au introdus controale la frontiera cu Cehia şi Austria. 

„Am decis să declarăm Republica Cehă, Tirolul şi Turcia ca ţări unde circulă varinate ale virusului. Drept consecinţă, avem restricţii de transport. Fără excepţie, trebuie făcute teste înainte de intrarea în ţară, iar carantina este obligatorie”, informează Jens Spahn.

CITEŞTE AICI: Comisia Europeană cere Germaniei să reanalizeze restricţiile impuse la frontiere

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici