Sancţiuni: Nigeria cumpără materie primă pentru agricultură din Canada în locul celei din Rusia

Nigeria cumpără de urgenţă materie primă pentru îngrăşăminte din Canada după ce nu s-a mai putut aproviziona din Rusia din cauza sancţiunilor internaţionale, anunţă Reuters.

1394 afișări
Imaginea articolului Sancţiuni: Nigeria cumpără materie primă pentru agricultură din Canada în locul celei din Rusia

Sursa Foto - Hepta

În aprilie, Nigeria a fost nevoită să cumpere potasă canadiană, după ce ţara nu a putut importa acest îngrăşământ cheie din Rusia din cauza sancţiunilor occidentale, a declarat şeful autorităţii suverane de investiţii din Nigeria, NSIA.

Uche Orji, şeful NSIA, a refuzat să comenteze preţurile. Cu toate acestea, preţurile au crescut cu peste 250% pentru livrările către Africa de Vest, comparativ cu anul trecut, ceea ce reprezintă o nouă lovitură pentru finanţele ţării.

Măsura arată ce efecte produc sancţiunile aplicate Rusiei pentru invadarea Ucrainei.

Fondul Monetar Internaţional a declarat săptămâna trecută că invazia a provocat un nou „şoc negativ uriaş" în Africa Subsahariană, determinând creşterea preţurilor la alimente şi energie şi punându-i pe cei mai vulnerabili oameni în pericol de foamete.

Presiunea suplimentară vine în condiţiile în care multe ţări încă se resimt din cauza pandemiei prelungite COVID-19.

Nigeria se luptă de ani de zile cu o inflaţie de două cifre, care s-a accelerat la 15,92% luna trecută, iar populaţia sa de 200 de milioane de locuitori se va confrunta cu costuri şi mai mari ale alimentelor în acest an şi anul viitor, deoarece sectorul agricol va transfera costurile mai mari ale grâului, motorinei şi îngrăşămintelor importate.

„Rusia nu a fost în măsură să livreze, aşa că am cumpărat s de la comercianţi din Canada. Înaltul Comisariat canadian din Nigeria a ajutat la începerea discuţiei cu producătorii", a declarat Orji pentru Reuters.

NSIA negociază importurile de materii prime pentru îngrăşăminte, cum ar fi potasa, ca parte a programului guvernului nigerian de dezvoltare a capacităţii sale de a produce îngrăşăminte combinate.

Orji a declarat că Nigeria are suficiente stocuri de potasă pentru a acoperi 40% din cererea de amestec şi a cumpărat trei încărcături de potasă canadiană, care ar trebui să sosească în cursul lunii viitoare. În mod normal, ţara ia cinci încărcături ruseşti pe an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici