Şapte mineri au murit în urma accidentului minier din Doneţk

Şapte mineri au murit şi doi sunt în continuare dispăruţi după o explozie produsă joi într-o mină din regiunea Doneţk (estul Ucrainei), a anunţat vineri Ministerul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă.

96 afișări
Imaginea articolului Şapte mineri au murit în urma accidentului minier din Doneţk

Şapte mineri au murit în urma accidentului minier din Doneţk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Au fost găsite cadavrele a şapte mineri. Soarta altor doi este necunoscută", afirmă ministerul într-un comunicat.

Explozia s-a produs la o adâncime de 300 de metri într-o mină din Kirovske, la aproximativ 60 de kilometri de Doneţk. Nouă mineri se aflau la faţa locului în momentul exploziei.

Echipele de salvare au precizat că explozia a fost accidentală. Mina se află într-o zonă afectată de insurecţia armată prorusă.

Regiunea Donbas, din care face parte Doneţk, este o importantă zonă de exploatare minieră, iar accidentele sunt destul de frecvente aici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici