Şapte morţi, sute de răniţi, în urma confruntărilor între mai mulţi protestatari palestinieni şi militarii israelieni

Cel puţin şapte palestinieni au fost ucişi, iar sute au fost răniţi în confruntări cu armata israeliană produse vineri, în timpul protestelor săptămânale de la frontiera Fâşiei Gaza cu Israelul, informează site-ul agenţiei Reuters.

774 afișări
Imaginea articolului Şapte morţi, sute de răniţi, în urma confruntărilor între mai mulţi protestatari palestinieni şi militarii israelieni

Şapte morţi, sute de răniţi, în urma confruntărilor între mai mulţi protestatari palestinieni şi militarii israelieni

Oficiali din domeniul sanitar din Fâşia Gaza au declarat că 505 persoane au fost rănite, inclusiv 89 care prezintă plăgi împuşcate. Printre cei decedaţi se numără şi doi adolescenţi, de 12 şi 14 ani.

Cel puţin 191 de palestinieni au fost ucişi în cursul protestelor săptămânale din zona frontierei între Fâşia Gaza şi Israel, care au început pe 30 martie. Protestele, care sunt organizate de mişcarea islamistă Hamas, au drept scop să încurajeze revenirea refugiaţilor palestinieni pe teritoriul israelian.

Autorităţile de la Tel Aviv au transmis că unii manifestanţi au aruncat cu pietre şi dispozitive explozive, inclusiv grenade, spre militarii israelieni, iar alţi protestatari au încercat să treacă ilegal frontiera, astfel că forţele de securitate israeliene au deschis focul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici