Şapte noi cadavre au fost descoperite pe muntele japonez Ontake. Autorităţile japoneze au reluat operaţiunile de salvare

Şapte noi corpuri neînsufleţite au fost descoperite miercuri dimineaţa pe muntele japonez Ontake, care a intrat în erupţie sâmbătă, în timp ce era străbătut de numeroşi excursionişti, a anunţat postul de televiziune public NHK.

206 afișări
Imaginea articolului Şapte noi cadavre au fost descoperite pe muntele japonez Ontake. Autorităţile japoneze au reluat operaţiunile de salvare

Şapte noi cadavre au fost descoperite pe muntele japonez Ontake. Autorităţile japoneze au reluat operaţiunile de salvare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste victime se adaugă altor 36 care au fost descoperite între sâmbătă şi luni pe acest vulcan situat între prefecturile Nagano şi Gifu.

Operaţiunile de salvare au fost reluate miercuri dimineaţa pe muntele Ontake, unde salvatorii au fost nevoiţi să renunţe să se întoarcă, marţi, din cauza condiţiilor proaste şi a temerilor legate de o nouă erupţie.

Miercuri dimineaţa, în schimb, forţele de autoapărare au reuşit să trimită elicopetere pe munte, care este acoperit de fum amestecat cu cenuşă şi gaze toxice.

Între sămbătă, ziua erupţiei, şi luni, cadavrele a 36 de persoane au fost reperate pe teren, însă doar 12 au putut fi coborâte.

Echipele de salvare (sute de militari, pompieri şi poliţişti) încearcă să recupereze celelalte cadavre rămase.

Postul de televiziune japonez Nippon TV a anunţat că, "în baza unor mărturii de la faţa locului, în afară de cele 24 de corpuri (...), cel puţin alte 20 de persoane sunt date dispărute, ceea ce ar putea agrava foarte mult bilanţul".

Contactată miercuri dimineaţa de AFP, prefectura din Nagano s-a limitat să anunţe că "investigaţii sunt efectuate în prezent în vederea stabilirii numărului persoanelor care rămân date dispărute". Potrivit unui purtător de cuvânt, operaţiunile sunt "dificile" şi "vor dura mai mult timp".

Aproximativ 300 de excursionişti se aflau către vârful Ontake, de 3.067 metri altitudine, sâmbătă, când muntele, situat între prefectuile centrale Nagano şi Gifu, a intrat în erupţie.

Pe lângă cele 36 de corpuri găsite, aproximativ 69 de persoane au fost rănite.

Familiile celor dispăruţi veghează la poalele muntelui, cu speranţa pierdută, potrivit mărturiilor.

Prefectura le-a cerut locuitorilor să nu se apropie de vulcan, unde accesul a fost restrâns imediat, şi să poarte măşti în perimetrul respectiv.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici