Şapte persoane au fost reţinute în legătură cu un atac în faţa fostelor birouri ale revistei satirice Charlie Hebdo

  • Şapte persoane au fost reţinute în legătură cu un atac în faţa fostelor birouri ale revistei satirice Charlie Hebdo din Paris, spun oficialii.
  • Un bărbat înarmat a rănit două persoane în atacul de vineri.
  • Atacul este tratat ca un incident terorist.
317 afișări
Imaginea articolului Şapte persoane au fost reţinute în legătură cu un atac în faţa fostelor birouri ale revistei satirice Charlie Hebdo

Şapte persoane au fost reţinute în legătură cu un atac în faţa fostelor birouri ale revistei satirice Charlie Hebdo

Şapte persoane au fost reţinute în legătură cu un atac în faţa fostelor birouri ale revistei satirice Charlie Hebdo din Paris, spun oficialii.Principalul suspect, identificat ca un tânăr de 18 ani, de origine pakistaneză, a fost arestat la faţa locului. Poliţia a spus că alte şase persoane sunt în custodie şi sunt audiate.


Ministrul de Interne, Gérald Darmanin, a declarat că este „în mod clar un act de terorism islamist”. El a spus că poliţia a subestimat nivelul ameninţărilor din zonă.


Atacul a avut loc în timp ce se desfăşura un proces a 14 persoane acuzate că au ajutat doi jihadişti să efectueze atacul din 2015 asupra lui Charlie Hebdo, în care au fost ucisei 12 persoane.
Charlie Hebdo şi-a abandonat birourile după atacul din 2015, iar clădirea este acum folosită de o companie de producţie de televiziune.


Cele două victime ale atacului de vineri nu au fost numite oficial, dar poliţia a spus că sunt un bărbat şi o femeie care au lucrat la compania de producţie. Premierul Jean Castex a declarat reporterilor de la faţa locului - lângă Boulevard Richard-Lenoir - că viaţa lor nu este în pericol.


Charlie Hebdo este condus acum dintr-o locaţie secretă. Ce spun oficialii că s-a întâmplat? Într-un interviu acordat radiodifuzorului de stat France 2 vineri târziu,ministrul de Interne Gerald Darmanin a descris înjunghierea drept „un nou atac sângeros împotriva ţării noastre, împotriva jurnaliştilor”.


"Este strada pe care a fost Charlie Hebdo. Aşa funcţionează teroriştii islamişti", a spus ministrul de interne. El a spus că a ordonat intensificarea securităţii în jurul sinagogilor în acest weekend pentru Yom Kippur, cea mai sfântă zi din calendarul evreiesc. Principalul suspect nu a fost numit, dar ministrul Darmanin a spus că a sosit în ţară acum trei ani de naţionalitate pakistaneză.
Ministrul a adăugat că suspectul nu era cunoscut pentru a fi radicalizat, dar a fost arestat anterior pentru că purta o şurubelniţă .

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici