Restricţii în mai multe ţări din Europa, în perioada sărbătorilor de iarnă. Măsurile adoptate în Germania sau Marea Britanie

  • Germania intră într-un nou lockdown
  • Şcolile şi afacerile neesenţiale vor fi închise până pe 10 ianuarie
  • Şi britanicii au restricţii asemănătoare
9779 afișări
Imaginea articolului Restricţii în mai multe ţări din Europa, în perioada sărbătorilor de iarnă. Măsurile adoptate în Germania sau Marea Britanie

FOTO: Profimedia

Crăciunul nu mai reprezintă un motiv de relaxare a restricţiilor pentru multe ţări europene. Germania a intrat într-o nouă carantină dură. S-au închis şcolile şi afacerile neesenţiale. Saloanele se închid, în timp ce barurile, restaurantele şi centrele recreative sunt deja închise din noiembrie. Nemţii nu au voie nici să consume alcool în public, iar companiile trebuie să le permită angajaţilor să lucreze de acasă. Toate aceste restricţii vor rămâne în vigoare până pe 10 ianuarie.

„Situaţia este mai serioasă ca oricând. Numărul de cazuri este mai mare ca niciodată şi continuă să crească. Haideţi să limităm contactul cu alte persoane cât mai mult. Haideţi să ne gândim la ce este important pentru noi”, îndeamnă Lothar Wieler, preşedinte al Institutului Robert Koch, potrivit Dw.com.

Nici Londra, precum şi o mare parte din Marea Britanie, nu scapă de restricţii. Aici, 34 de milioane de oameni sunt afectaţi de restricţii, ajungând în scenariul trei, care a intrat în vigoare noaptea trecută. Britanicilor, însă, le este greu să accepte aceste noi restricţii.

„Nu ştim când vom putea deschide şi asta este o mare provocare pentru că nu putem avea un plan de viitor”, spune Avinash Shashidhara, proprietarul unui restaurant, pentru ITV News.

„Vremurile în 2020 sunt foarte rele. Noi abia am ieşit de la cinema şi ne simţim grozav. Un mod foarte bun de a intra în scenariul trei”, povestesc alţi localnici.

CITEŞTE AICI: Toate ţările UE ar putea începe vaccinarea anti COVID-19 în aceeaşi zi

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici