Şase angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii din Republica Moldova, demişi la o zi după ce şi-au declarat susţinerea faţă de noul Guvern

Şase angajaţi ai Direcţiei 6 din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii (INI) din Republica Moldova au fost demişi miercuri din funcţie, la o zi după ce şi-au declarat susţinerea faţă de noul Guvern, condus de Maia Sandu, relatează Unimedia şi Ziarul de Gardă.

715 afișări
Imaginea articolului Şase angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii din Republica Moldova, demişi la o zi după ce şi-au declarat susţinerea faţă de noul Guvern

Şase angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii din Republica Moldova, demişi la o zi după ce şi-au declarat susţinerea faţă de noul Guvern

Şeful IGP demis de Guvernul Sandu, Alexandru Pînzari, a anunţat că a fost demarată o anchetă de serviciu, în urma căreia au fost suspendaţi din funcţie şase colaboratori ai INI.

„Colegii au fost suspendaţi din funcţie şi pe perioada anchetei de serviciu, timp de 30 de zile. Subdivizunea activează în regim normal în afară de colegii suspendaţi”, a declarat şeful adjunct al Direcţiei, subdiviziune care se ocupă de martori şi alţi participanţi la procesul penal.

Angajaţii au declarat că au fost suspendaţi din funcţie după ce au anunţat că susţin noul Guvern, condus de Maia Sandu şi că se supun noii conduceri a instituţiei.

Marţi, Anatolie Macovei, şeful Direcţiei 6 din cadrul INI a anunţat împreună cu mai mulţi angajaţi că susţin Guvernul Sandu şi noua conducere a Inspectoratul General al Poliţiei.

„Din partea mea şi a colegilor mei, vă anunţ că noi recunoaştem noul Guvern, Guvernul condus de Maia Sandu. Facem apel către toţi colegii să ne urmeze exemplul ca să evităm ciocniri, dezordine în masă, altercaţii şi să menţinem ordinea publică”, a declarat Anatolie Macovei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici