Şase avioane militare ruse interceptate în zona de identificare aeriană a Coreei de Sud

Şase aeronave militare ruse au pătruns marţi, în mod repetat, în zona de identificare aeriană a Coreei de Sud, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării de la Seul, în timp ce Moscova a transmis că zborul de recunoaştere a respectat toate reglementările internaţionale.

2247 afișări
Imaginea articolului Şase avioane militare ruse interceptate în zona de identificare aeriană a Coreei de Sud

Şase avioane militare ruse interceptate în zona de identificare aeriană a Coreei de Sud

Potrivit oficialului de la Seul, şase aeronave ruse - un aparat de supraveghere aeriană A-50, trei avioane de vânătoare Su-27 şi două bombardiere Tu-95 - au pătruns marţi în zona de identificare aeriană la nord de insula Ulleungdo din Marea de Est (Marea Japoniei). Aeronavele au pătruns de mai multe ori în zona de identificare în decurs de şase ore, a afirmat oficialul, precizând că avioanele nu au pătruns şi în spaţiul aerian sud-coreean.

Un oficial militar sud-coreean a anunţat marţi că Seulul a trimis mai multe avioane de vânătoare F-15K pentru a intercepta aeronavele ruse.

Ministerul Apărării de la Moscova a transmis că zborul de recunoaştere efectuat de aeronavele ruse deasupra Mării Japoniei a respectat reglementările internaţionale.

Zona de identificare aeriană a Coreei de Sud cuprinde atât spaţiul aerian al ţării, cât şi un segment din spaţiul aerian internaţional. Autorităţile militare de la Seul cer ca avioanele care doresc să pătrundă în această zonă să anunţe în prealabil acest lucru. În cazul în care o aeronavă nu se conformează, avioane sud-coreene sunt trimise pentru a intercepta aparatul, chiar dacă spaţiul aerian al ţării nu a fost încălcat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici