Şase mari bănci din SUA, atacate de hackeri. Clienţii nu au avut acces la conturi

Şase mari bănci americane au fost atacate săptămâna trecută de un grup de hackeri care susţin că ar avea legături în Orientul Mijlociu, clienţii neavând acces la conturi şi la serviciile de online banking.

303 afișări
Imaginea articolului Şase mari bănci din SUA, atacate de hackeri. Clienţii nu au avut acces la conturi

Şase mari bănci din SUA, atacate de hackeri. Clienţii nu au avut acces la conturi (Imagine: Shutterstock)

Clienţii Bank of America, JPMorgan Chase, Citigroup, Wells Fargo, US Bank şi PNC deplâng proasta comunicare din partea băncilor, care nu au anunţat la timp că au probleme şi că accesul la conturi şi la serviciile de plată online urma să nu funcţioneze normal, potrivit New York Times.

"A fost poate cea mai prost comunicată veste proastă pe care am primit-o vreodată de la o companie. Este extrem de frustrant", comentează Paul Downs, antreprenor din Bridgeport, Pennsylvania.

Băncile au fost ţinta unor atacuri de tip DDoS, hackerii inundând serverele cu trafic pentru a le scoate din funcţiune. Astfel de atacuri nu sunt sofiscitate din punct de vedere tehnic şi nu presupun accesul atacatorilor la fişierele companiilor, astfel că datele clienţilor şi conturile bancare nu au fost în pericol.

Atacurile au fost revendicate de un grup de hackeri care susţin că au legături în Orientul Mijlociu. Aceştia au afirmat că au încercat să răzbune filmul anti-Islam produs în Statele Unite care a stârnit proteste în lumea arabă.

Hackerii promit că vor continua să atace companii din SUA, probabil şi din Franţa, Israel şi Marea Britanie, până când clipul video va dispărea de pe internet. Printre companiile vizate de ei se numără şi operatorii bursieri New York Stock Exchange şi Nasdaq.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici