Şase morţi într-un atac ce a vizat o bază a Forţelor Aeriene din India

Şase persoane au murit, după ce mai mulţi bărbaţi înarmaţi au atacat, sâmbătă, o bază a Forţelor Aeriene indiene din Punjab, stat indian situat în apropiere de graniţa cu Pakistan, informează agenţia de presă Reuters.

17626 afișări
Imaginea articolului Şase morţi într-un atac ce a vizat o bază a Forţelor Aeriene din India

Şase morţi într-un atac ce a vizat o bază a Forţelor Aeriene din India

Potrivit oficialilor indieni, bărbaţii înarmaţi, care purtau echipament militar, au reuşit să intre, sâmbătă dimineaţă, într-o bază militară a Forţelor Aeriene indiene localizată în Pathankot, în statul Punjab, din nord-vestul Indiei, în apropiere de graniţa cu Pakistan. Odată intraţi, bărbaţii au deschis focul, trăgând la întâmplare.

Patru atacatori şi două gărzi militare au murit în confruntări, a precizat un oficial din Ministerul de Interne indian.

Atacatorii au furat maşina unui poliţist şi au condus până la baza militară, strategie utilizată în atacuri atribuite insurgenţilor pakistanezi, a declarat Suresh Arora, şeful poliţiei din Punjab.

Atacul de sâmbătă dimineaţă nu a fost încă revendicat de nicio grupare.

Atacul a avut loc la o săptămână după ce premierul indian Narendra Modi a efectuat o vizită în Pakistan pentru a se întâlni cu omologul său, Nawaz Sharif, în vederea relansării negocierilor care au fost întrerupte de atacuri teroriste.

"Statul pakistanez este vecinul nostru şi dorim pace, dar orice atac terorist comis în India va avea un răspuns pe măsură", a declarat ministrul indian de Interne, Rajnath Singh, pentru o filială a agenţiei Reuters.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici