Şase persoane au fost reţinute în Rusia pentru suspiciuni privind activităţi de recrutare pentru Stat Islamic

Şase persoane au fost reţinute în Sankt-Petersburg pe fondul unor suspiciuni privind activităţi de recrutare pentru Stat Islamic (SI) şi sprijinirea unor acţiuni teroriste, au declarat miercuri anchetatorii ruşi, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

1381 afișări
Imaginea articolului Şase persoane au fost reţinute în Rusia pentru suspiciuni privind activităţi de recrutare pentru Stat Islamic

Şase persoane au fost reţinute în Rusia pentru suspiciuni privind activităţi de recrutare pentru Stat Islamic

Nu există nicio dovadă că reţinuţii, care sunt cetăţeni ai statelor central-asiatice, au vreo legătură cu atacul de luni de la metroul din Sankt-Petersburg, a anunţat Comisia de investigaţii din Rusia, într-un comunicat.

Cei reţinuţi sunt suspectaţi că ar desfăşura, din noiembrie 2015, activităţi de recrutare a unor imigranţi din Asia Centrală pentru "activitate teroristă" şi pentru Stat Islamic, precum şi pentru o altă mişcare islamistă interzisă, Frontul-al-Nusra.

În timpul percheziţiilor la locuinţele persoanelor reţinute au fost găsite cărţi de propagandă islamistă, se mai precizează în comunicat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici