Şase poliţişti au fost arestaţi în Atlanta pentru folosirea violenţei în timpul protestelor

Mandate de arestare au fost emise pentru şase poliţişti după ce un videoclip din ziua de sâmbătă îi arată pe ofiţeri oprind doi studenţi şi aplicând violenţă pentru ai scote din maşină, relatează New York Times.

604 afișări
Imaginea articolului Şase poliţişti au fost arestaţi în Atlanta pentru folosirea violenţei în timpul protestelor

Şase poliţişti au fost arestaţi în Atlanta pentru folosirea violenţei

Mandate de arestare au fost emise pentru şase poliţişti după ce un video din sâmbătă îi arată pe ofiţeri oprind doi studenţi şi aplicând violenţă pentru ai scoate din maşină.

Cei şase sunt acuzaţi de o serie de infracţiuni printre care se numeră: asalt, folosirea ilegală a armanetului şi distrugeri.

Comportamentul ofiţerilor implicaţi în incident nu reprezintă modul în care noi tratăm cetăţenii din oraşul Atlanta, a spus procurorul Paul L. Howard într-o conferinţă de presă în care a anunţat arestările.

Cei doi studenţi vătămaţi Taniyah Pilgrim de 20 de ani şi Messiah Young în vârstă de 22 au fost în sala de conferinţă.

"Sper ca orice om al legii care crede că este OK să baţi pe cineva doar pentru că tu eşti poliţist să fie pedepsit", a spus Pilgrim.

Incidentul din Atlanta nu este singular, mulţi protestari, dar şi jurnalişti au reclamat violenţa cu care forţele de ordine acţionează în anumite cazuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici