Şase tibetani au încercat să îşi dea foc în China în ultimele 48 de ore

Şase tibetani au încercat să se autoincendieze în China în ultimele 48 de ore, în contextul în care la Beijing începe congresul Partidului Comunist chinez, anunţă Guvernul tibetan în exil.

155 afișări
Imaginea articolului Şase tibetani au încercat să îşi dea foc în China în ultimele 48 de ore

Şase tibetani au încercat să îşi dea foc în China în ultimele 48 de ore (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"S-a confirmat că există un al şaselea caz, un bărbat şi-a dat foc joi, dar nu avem detalii despre vârsta sau identitatea sa", a declarat Lobsang Choedak, purtătorul de cuvânt al Guvernului în exil din oraşul indian Dharamsala.

Cu puţin timp în urmă, un oficial guvernamental, Dicki Chhoyang, confirmase că miercuri au avut loc patru gesturi de acest fel.

Aproximativ 60 de persoane, majoritatea călugări budhişti, s-au incendiat începând din martie 2011 în regiuni tibetane chineze, protestând faţă de actele de reprimare ale regimului comunist de la Beijing.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici