Sateliţii au suprins un submarin nuclear în apropierea unei baze militare chineze

  • Acesta a fost descoperit la intrarea bazei navale Yulin.
  • Internauţii au comparat imaginile cu filmul de spionaj James Bond.
  • Yulin este cea mai importantă bază militară din Marea Chinei de Sud.
2589 afișări
Imaginea articolului Sateliţii au suprins un submarin nuclear în apropierea unei baze militare chineze

Foto: Twitter

Imagini rare au fost surprinse de sateliţii companiei americane Planet Labs. La intrarea bazei navale Yulin, din Insula Hainan, a fost descoperit un submarin nuclear de atac de tip 093, scrie CNN
 
Imaginile publicate pe reţelele de socialize ale postului Radio Free Asia au atras imediat zeci de comentarii. Unii internauţii au comparat momentul cu personajul James Bond din filmele de spionaj, în timp ce alţii au făcut referire la romanul lui Jules Verne „Douăzeci de mii de leghe sub mări”
 
Drew Thompson, un fost oficial al Departamentului de Apărare al SUA, spune că acest incident este unul rar. 
Este neobişnuit ca un satelit comercial să se afle deasupra lui la momentul potrivit, într-o zi fără senină”, a spus el.
 
”Ceea ce nu este neobişnuit este existenţa bazei subterane chineze. Este modul în care Beijing ascunde o mare parte din echipamentul său militar, de la submarine la sisteme de rachete”, adaugă Thompson.
 
Totodată, Thompson spune că, chinezii au o experienţă formidabilă în construirea de facilităţi subterane. Este în pas cu cultura lor strategică şi au un simţ puternic al vulnerabilităţii la atacuri a coastei lor.
 
Deocamdată, autorităţile chineze nu au comentat imaginile. 
 
Baza Yulin, aflată la capătul sudic al insulei Hainan la aproape 300 de mile (470 de kilometri) sud-vest de Hong Kong, este una din facilităţile strategice ale Chinei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici