Sauli Niinisto a câştigat din primul tur alegerile prezidenţiale din Finlanda

Sauli Niinisto, preşedintele în exerciţiu al Finlandei, a câştigat, duminică, încă din primul tur, alegerile prezidenţiale din această ţară, adunând peste 60% din voturi, potrivit rezultatelor oficiale, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

685 afișări
Imaginea articolului Sauli Niinisto a câştigat din primul tur alegerile prezidenţiale din Finlanda

Sauli Niinisto a câştigat din primul tur alegerile prezidenţiale din Finlanda

După numărarea tuturor buletinelor de vot, Sauli Niinisto a obţinut 62% din voturi, în timp ce principalul său contracandidat, Pekka Haavisto, a obţinut doar 13% din sufragii. Laura Huhtasaari, candidatul Partidului Naţionalist, a obţinut doar 6,9%, iar euroscepticul Paavo Vayrynen a fost creditat de 6,2% dintre finlandezi.

”Sunt surprins şi mişcat de această susţinere masivă”, a afirmat Niinisto.

Pekka Haavisto, candidatul Partidului Verzilor, a recunoscut victoria preşedintelui în exerciţiu al Finlandei.

”Recunosc că Niinisto a câştigat aceste alegeri şi îl felicit pentru rezultat”, a declarat Haavisto.

Este pentru prima dată în ultimii 23 de ani când un candidat pentru funcţia de preşedinte al Finlandei reuşeşte să câştige competiţia electorală după primul tur al alegerilor.

Niinisto, un politician cu viziuni proeuropene, a fost ales pentru prima oară în funcţia de preşedinte al Finlandei în 2012, urmând să ocupe această funcţie şi în următorii şase ani.

Rata de participare la vot a fost de 69,9%

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici