SBU a reţinut persoane care doreau să creeze o republică populară în regiunea Dnepropetrovsk

Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a reţinut miercuri un grup de persoane care pregăteau "atentate" şi doreau să creeze în regiunea Dnepropetrovsk, în sud-estul Ucrainei, o "republică populară", a anunţat miercuri serviciul de presă al SBU, citat de agenţia oficială Ukrinform în pagina online.

402 afișări
Imaginea articolului SBU a reţinut persoane care doreau să creeze o republică populară în regiunea Dnepropetrovsk

SBU a reţinut persoane care doreau să creeze o republică populară în regiunea Dnepropetrovsk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit SBU, persoanele reţinute încercau, prin intermediul reţelelor de socializare, să lanseze în mod public îndemnuri separatiste care "ar încălca integritatea teritorială a Ucrainei".

De asemenea, gruparea recruta din rândul localnicilor persoane care urmau să fie trimise în tabere militare, iar apoi să lupte împotriva armatei ucrainene.

"Au fost reţinute şase persoane care făceau parte dintr-o grupare criminală radicală", a anunţat SBU.

Persoanele reţinute au recunoscut că urmăreau scopul de a înfiinţa "republica populară Dnepropetrovsk", pentru a-i susţine astfel pe insurgenţii din regiunile Lugansk şi Doneţk, cu care întreţineau contactte directe.

"Suspecţii planificau să înfiinţeze mai multe grupări militare ilegale, pentru a ocupa sediile administraţiilor locale şi pentru a ataca armata ucraineană", adaugă SBU.

Potrivit serviciului ucrainean, în urma unor percheziţii efectuate la domiciliile suspecţilor, au fost confiscate "substanţe explozive, armament, planul de realizare a atacurilor teroriste în Dnepropetrovsk, precum şi pliante prin care ei îndemnau la lovitură de stat".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici