Scandal în forţele aeriene britanice. O scurgere de informaţii arată că s-au făcut presiuni pentru a limita recruţii de sex masculin alb şi pentru a da prioritate femeilor şi minorităţilor etnice

O scurgerile de e-mailuri în Marea Britanie arată că în cadrul forţelor aeriene s-au făcut presiuni pentru limita recruţii de sex masculin alb şi pentru a da prioritate femeilor şi minorităţilor etnice.

1207 afișări
Imaginea articolului Scandal în forţele aeriene britanice. O scurgere de informaţii arată că s-au făcut presiuni pentru a limita recruţii de sex masculin alb şi pentru a da prioritate femeilor şi minorităţilor etnice

Scandal în forţele aeriene britanice. O scurgere de informaţii arată că s-au făcut presiuni pentru limita recruţii de sex masculin alb şi pentru a da prioritate femeilor şi minorităţilor etnice

Bărbaţii albi care doreau să se înroleze în Royal Air Force au fost descrişi drept "piloţi albi inutili" în e-mailuri care expun presiunea exercitată asupra ofiţerilor de recrutare pentru a îmbunătăţi diversitatea.

O serie de concursuri de selecţie au fost, de asemenea, anulate pentru că pe lista de candidaţi nu se găseau femei sau minorităţi etnice, potrivit mesajelor, care au fost consultate de publicaţia britanică Sky News.

Forţele aeriene britanice vor plăti câte 5.000 de lire sterline fiecăruia dintre cei 31 de bărbaţi albi despre care s-a constatat că au fost dezavantajaţi în mod nedrept de o politică de recrutare care a încercat să sporească proporţiile de femei şi minorităţi etnice în cadrul forţelor aeriene, potrivit unei surse din domeniul apărării.

Un schimb de mesaje din 19 ianuarie 2021 expune presiunea care era aplicată pentru a filtra recruţii de sex masculin alb şi a da prioritate femeilor şi minorităţilor etnice.

"V-aş fi recunoscător dacă mi-aţi putea furniza o defalcare a candidaţilor pe Br [ramură - tipul de profesie, cum ar fi pilot, inginer sau bucătar] şi BAME [negru, asiatic şi minorităţi etnice]/femeie".

"Am observat că, în ultima vreme, consiliile de administraţie au fost preponderent formate din bărbaţi albi, dacă nu avem destui BAME şi femei, atunci trebuie să luăm decizia de a întrerupe recrutarea şi de a căuta mai mulţi BAME şi femei".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici