SCANDAL diplomatic. Un norvegian a fost condamnat la 14 ani de lagăr în Rusia pentru spionaj

O instanţă din Rusia a condamnat, luni, un norvegian, în vârstă de 63 de ani, la 14 ani de închisoare într-un lagăr de concentrare pentru că spionaj asupra submarinelor ruseşti, conform BBC.

777 afișări
Imaginea articolului SCANDAL diplomatic. Un norvegian a fost condamnat la 14 ani de lagăr în Rusia pentru spionaj

SCANDAL internaţional! Un norvegian a fost condamnat la 14 ani de lagăr în Rusia pentru spionaj

Este vorba despre Frode Berg, care a fost arestat la Moscova în anul 2017. În faţa instanţei, el a negat orice acuzaţie i s-a adus, însă a admis că a fost curier pentru serviciile de inteligenţă norvegiene. Locul lui oficial de muncă, în trecut, a fost de vameş la granţia Ruso-Norvegiană

Avocatul lui Berg, Ilya Novikov, susţine că norvegianul nu va face apel la decizia instaţei, dar speră că va fi graţiat de preşedintele rus Vladimir Putin.

”Clientul meu speră că Norvegia va depune eforturi diplomatice şi nu vede rostul apelului într-o instanţă superioară. A fost folosit fără a fi conştient de acest lucru. Clientul meu nu a adunat informaţii secrete (despre submarinele ruseşti)”, a declarat avocatul.

Apărătorul în instanţă a lui Berg a mai avertizat că norvegianul ”înfruntă practic o sentinţă pe viaţă” în închisoare, având în vedere că are vârsta de 63 de ani.

Norvegia, un stat membru al NATO, împarte o mică porţiune din graniţa sa cu Rusia, iar pentru mai multe decenii, relaţiile dintre cele două ţări au fost bune, inclusiv în timpul Războiului Rece. Totuşi, relaţiile s-au răcit începând cu primăvara anului 2014, când Rusia a decis anexarea Peninsulei Crimeea, care aparţinea Ucrainei.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici