Scandal la vârful OMS. AP: Un director regional este acuzat de comportament abuziv şi rasist

  • Foşti şi actuali angajaţi l-au acuzat pe directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din zona Pacificul de Vest de comportament abuziv, rasist, şi lipsit de etică.
  • Acuzatorii spun că comportamentul său a subminat eforturile agenţiei ONU de a combate pandemia de coronavirus.
1101 afișări
Imaginea articolului Scandal la vârful OMS. AP: Un director regional este acuzat de comportament abuziv şi rasist

Scandal la vârful OMS. AP: Un director regional este acuzat de angajaţi de comportament abuziv şi rasist

Acuzaţiile au fost prezentate într-o plângere internă depusă în octombrie şi din nou într-un e-mail obţinut de Associated Press, trimis de "personalul îngrijorat al OMS" către conducerea superioară a agenţiei ONU şi consiliul executiv. Doi dintre autori au declarat că mai mult de 30 de membri ai personalului au fost implicaţi în redactarea acesteia şi că ea reflectă experienţele a peste 50 de persoane.

Plângerea internă şi e-mailul descriu o "atmosferă toxică" cu "o cultură de intimidare sistemică şi ridiculizare publică" la sediul OMS din  Manila, condus de Dr. Takeshi Kasai, director al unei regiuni vaste care include şi China.

AP a obţinut, de asemenea, înregistrări din şedinţe în care Kasai este auzit făcând remarci dispreţuitoare la adresa personalului său. Unsprezece foşti sau actuali membri ai personalului OMS care au lucrat pentru Kasai au declarat pentru AP că acesta folosea frecvent un limbaj rasist.

Angajaţii, a căror identitate nu a fost divulgată "de teama represaliilor", au declarat în e-mail că stilul autoritar al lui Kasai a dus la plecarea a peste 55 de angajaţi cheie în ultimul an şi jumătate. Acest lucru a "a contribuit semnificativ" la o creştere a numărului de cazuri în multe ţări din regiune, au spus ei.

Contactat de AP, Kasai a negat acuzaţiile de rasism şi comportament lipsit de etică. El a declarat că, după ce a primit e-mailul săptămâna trecută, a luat imediat măsuri pentru a comunica cu tot personalul său.

Kasai a declarat că s-a angajat să facă schimbări care să asigure "un mediu de lucru pozitiv" pentru tot personalul OMS din regiune. Cu toate acestea, Kasai le-ar fi ordonat angajaţilor din subordine şă "respingă" acuzaţiile şi să îl "susţină în totalitate".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici