Scandalul de corupţie din Turcia: Guvernul destituie mai mulţi şefi de poliţie

Guvernul turc a continuat miercuri procesul de epurare a poliţiei naţionale pe fondul scandalului de corupţie care îl afectează, destituind numeroşi şefi de poliţie, a anunţat agenţia de presă Dogan.

436 afișări
Imaginea articolului Scandalul de corupţie din Turcia: Guvernul destituie mai mulţi şefi de poliţie

Scandalul de corupţie din Turcia: Guvernul destituie mai mulţi şefi de poliţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre şefii de poliţie demişi printr-un decret al Ministerului de Interne se numără unii ai unor oraşe mari precum Ankara, Izmir (vest), Antalya (sud) şi Diyarbakir (sud-est).

Adjunctul şefului departamentului pentru siguranţă naţională a fost, de asemenea, destituit, precizează agenţia.

Guvernul islamo-conserator vrea epurarea poliţiei de elemente loiale confreriei religioase a predicatorului Fethullah Gülen, care trăieşte în Statele Unite.

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat această confrerie puternică, ce a fost multă vreme aliatul său şi a avut o mare influenţă în magistratură şi poliţie, că a complotat pentru a-l destabiliza, instrumentând o vastă anchetă de corupţie care a cuprins anturajul său şi a provocat o criză politică majoră.

De la primul val de arestări, la 17 noiembrie, mai multe sute de poliţişti gradaţi au fost demişi.

Marţi, nu mai puţin de 350 de poliţişti au fost demişi la Ankara.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici