Scandalul de la Casa Albă. Reprezentantul special al preşedintelui Donald Trump pentru Ucraina a demisionat

Reprezentantul special al preşedintelui american Donald Trump pentru Ucraina, Kurt Volker, a demisionat vineri, au anunţat surse familiare cu situaţia, potrivit Reuters.

1489 afișări
Imaginea articolului Scandalul de la Casa Albă. Reprezentantul special al preşedintelui Donald Trump pentru Ucraina a demisionat

Trimisul special al lui Donald Trump pentru Ucraina demisionează - surse

O plângere din partea unui denunţător din cadrul comunităţii de informaţii, care a fost publicată joi, l-a indicat pe Volker că încearcă să „ reducă prejudiciile” din eforturile avocatului lui Trump, Rudy Giuliani, de a presa Ucraina pentru a-i cerceta pe democraţi.

Volker, care a ocupat această funcţie cu jumătate de normă, neremunerată din 2017, a încercat să ajute guvernul Ucrainei să rezolve confruntarea cu separatiştii din estul ţării, care sunt sponsorizaţi de Rusia.

Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, a anunţat marţi seară lansarea unei investigaţii parlamentare care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă este acuzat că i-a cerut preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-o convorbire desfăşurată pe 25 iulie, să ofere informaţii compromiţătoare despre activităţi de afaceri ale lui Joseph Biden şi ale fiului acestuia, Hunter Biden.

Procurorul-şef anticorupţie din Ucraina spune că nu există nicio anchetă pe numele lui Biden

Şeful agenţiei anticorupţie din Ucraina a declarat vineri că nu a fost deschisă nicio anchetă pe numele fostului vicepreşedinte american Joe Biden sau a fiului său, chiar dacă preşedintele american Donald Trump a făcut presiuni pentru ca acest lucru să se întânple, potrivit Associated Press.

Trump a făcut presiuni asupra preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski să-l investigheze pe rivalul său politic şi pe fiul acestuia Hunter, care au făcut parte din consiliul de administraţie al unei companii energetice din Ucraina. Apelul telefonic din 25 iulie este în centrul atenţiei în urma unei sesizări care a declanşat o anchetă oficială a Congresului SUA care ar putea duce la înlăturarea din funcţie a lui Trump.

Nazar Kholodnitski, şeful Procuraturii Anticorupţie din Ucraina, a declarat într-un interviu la radio NV că Biden şi fiul său nu au făcut obiectul niciunei anchete.

Taguri:
ucraina,
sua,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici