Scandalul sexual din cursa pentru Primăria Parisului. Activistul rus Piotr Pavlenski şi partenera sa au fost inculpaţi

  • Activistul rus Piotr Pavlenski şi partenera sa, Alexandra de Taddeo, au fost inculpaţi în cadrul investigaţiei privind difuzarea unor imagini compromiţătoare
  • Imaginile au dus la retragerea lui Benjamin Griveaux din cursa pentru Primăria Parisului
  • Înainte de anunţarea deciziei de retragere a candidaturii, Benjamin Griveaux a avut, conform unor surse, o întrevedere cu preşedintele Emmanuel Macron
2030 afișări
Imaginea articolului Scandalul sexual din cursa pentru Primăria Parisului. Activistul rus Piotr Pavlenski şi partenera sa au fost inculpaţi

Sursa FOTO: Profimedia

Piotr Pavlenski şi Alexandra de Taddeo au fost eliberaţi sub control judiciar şi au fost inculpaţi pentru "atingere adusă vieţii private prin înregistrarea sau transmiterea de imagini cu caracter sexual ale unei persoane" şi "difuzarea fără acordul persoanei a unei înregistrări care conţine cuvinte ori imagini cu caracter sexual".

Piotr Pavlenski şi Alexandra de Taddeo fuseseră reţinuţi în investigaţia privind difuzarea unor imagini compromiţătoare care au condus la retragerea lui Benjamin Griveaux din cursa pentru Primăria Parisului.

Benjamin Griveaux, candidatul formaţiunii politice de centru Republica în Mişcare (LREM) şi fost purtător de cuvânt al Guvernului Franţei, a anunţat vineri retragerea din cursa pentru desemnarea primarului Parisului, după difuzarea unor imagini compromiţătoare de către activistul Piotr Pavlenski. "Am decis să îmi retrag candidatura din scrutinul municipal" programat în martie, a declarat Benjamin Griveaux, potrivit BFM TV, Agenţiei France-Presse şi cotidianului Le Figaro.

"Nu vreau să mă expun mai mult, pe mine şi familia mea, când sunt permise astfel de lovituri. Când mi-am anunţat candidatura la funcţia de primar al Parisului, cunoşteam duritatea vieţii politice. De mai mult de un an, eu şi familia mea am fost vizaţi de afirmaţii calomnioase, de minciuni, de atacuri anonime, dezvăluiri ale conversaţiilor private după ce au fost furate şi ameninţări cu moartea. Acest val de noroi m-a afectat şi le-a făcut rău celor pe care îi iubesc. Ca şi cum acest lucru nu ar fi fost suficient, un nou prag a fost depăşit ieri, iar un website şi reţelele de socializare online au difuzat atacuri urâte care mi-au afectat viaţa privată", a precizat Benjamin Griveaux.

Înainte de anunţarea deciziei de retragere a candidaturii, Benjamin Griveaux a avut, conform unor surse, o întrevedere cu preşedintele Emmanuel Macron.

Potrivit site-ului LCI.fr, pe un blog au apărut imagini şi mesaje cu caracter obscen între Benjamin Griveaux şi o persoană neidentificată.

Difuzarea imaginilor a fost revendicată de artistul rus Piotr Pavlenski, exilat în Franţa, unde a obţinut azil politic în anul 2017. Activistul controversat, în vârstă de 35 de ani, a declarat, pentru cotidianul Libération: Benjamin Griveaux "este cunoscut pentru faptul că se bazează în permanenţă pe valorile familiale, spune că vrea să fie primarul familiilor şi menţionează permanent ca exemple soţia sa şi copiii săi. Dar face totul invers. Nu mă deranjează ca oamenii să aibă sexualitatea pe care o doresc (...), dar trebuie să fie oneşti. Însă el vrea să fie liderul oraşului şi minte alegătorii. Eu locuiesc în Franţa, sunt parizian, este important pentru mine".

Piotr Pavlenski este cunoscut pentru proteste controversate. În ianuarie 2019 a fost condamnat la trei ani de închisoare, dintre care doi cu suspendare, pentru că a incendiat faţada unei sucursale a "Banque de France" în octombrie 2017.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici