Scene de război la graniţa turco-greacă. Un refugiat ar fi fost împuşcat mortal de vameşii greci

  • Sute de imigranţi au forţat intrarea în Grecia dinspre Turcia şi au incendiat gardul care le blochează accesul.
  • Refugiaţii şi vameşii turci au lansat gaze lacrimogene unii către ceilalţi.
  • Turcia acuză că un imigrant ar fi fost ucis de gloneţele trase de vameşi.
2777 afișări
Imaginea articolului Scene de război la graniţa turco-greacă. Un refugiat ar fi fost împuşcat mortal de vameşii greci

Sursa: Profimedia Images

Au fost scene ca de război de la graniţa dintre Grecia şi Turcia, unde sunt zeci de mii de imigranţi care speră să ajungă în UE, dar sunt blocaţi de zile întregi.

Refugiaţii au incendiat, miercuri, gardul care le blochează accesul. În replică, vameşii au lansat gaze lacrimogene, dar ar fi folosit şi muniţie de război, acuză guvernatorul provinciei turce Edirne.

Cel puţin şase refugiaţi au fost răniţi, iar unul dintre ei ar fi murit.

Max Zander, corespondent DW, a transmis că „se aud sirene, se aud oameni ţipând de partea cealaltă a graniţei. Imigranţii se află la câteva sute de metri în spatele meu. Gaze lacrimogene au fost lansate din ambele părţi ale frontierei”.

Purtătorul de cuvânt al guvernului grec acuză un fake news al turcilor, iar Recep Tayyip Erdogan deja nu se mai fereşte să spună că această criză este una provocată de el.

„Dacă ţările europene vor să rezolve această problemă, atunci trebuie să sprijine eforturile Turciei de a găsi soluţii politice şi umanitare în Siria”, spune Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei.

Potrivit ministrului turc de Interne, Suleyman Soylo, peste 135.000 de refugiaţi ar fi plecat din Turcia către Grecia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici