Schimb de focuri în Afganistan. Mai mulţi militari afgani şi americani au murit

Mai mulţi militari au murit după un schimb de focuri ce a avut loc sâmbătă în Afganistan între militari americani şi afgani în timpul unei acţiuni comune, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

5387 afișări
Imaginea articolului Schimb de focuri în Afganistan. Mai mulţi militari afgani şi americani au murit

Sursa: Profimedia Images

Doi oficiali afgani au declarat că cinci sau şase militari americani şi şase militari afgani au murit în urma schimbului de focuri. Informaţia referitoare la numărul americanilor decedaţi a fost confirmată şi de către un oficial din cadrul Armatei americane.

Colonelul Sonny Leggett, purtător de cuvânt al forţelor americane din Afganistan, a declarat că incidentul s-a produs în timpul unei operaţiuni comune a militarilor americani şi afgani în provincia Nangarhar. „Evaluăm situaţia şi vom oferi informaţii suplimentare pe măsură ce acestea vor fi disponibile”, a adăugat el.

Atacurile lansate de militari afgani asupra celor străini au avut loc în repetate rânduri de-a lungul războiului din Afganistan, cu toate că acestea au scăzut în ultimii ani.

Un oficial afgan de rang înalt din domeniul apărării a declarat că nu este clar în acest moment dacă militarii au murit din cauza unui conflict între forţele afgane şi cele americane sau dacă militanţi islamişti sunt responsabili pentru acest atac.

Aproximativ 14.000 de militari americani se află în Afganistan ca parte a unei misiuni NATO pentru pregătirea forţelor afgane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici