Schimb de focuri între forţele militare turce şi kurzii din nord-vestul Siriei

Forţele armate turce ar fi ripostat după ce membri ai miliţiilor kurde din regiunea Afrin, în nord-vestul Siriei, ar fi deschis focul împotriva poziţiilor turceşti, au declarat surse militare de la Ankara, citate de postul Haberturk, informează Reuters.

620 afișări
Imaginea articolului Schimb de focuri între forţele militare turce şi kurzii din nord-vestul Siriei

Schimb de focuri între forţele militare turce şi kurzii din nord-vestul Siriei

Nu se cunoaşte dacă în urma schimbului de focuri au existat victime.

Statele Unite susţin miliţiile kurde YPG în lupta împotriva militanţilor reţelei teroriste Stat Islamic, în pofida protestelor repetate ale Ankarei, care consideră că Unităţile de Apărare a Poporului (YPG) are legături strânse cu insurgenţii din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie catalogată drept teroristă de Turcia, SUA şi UE.

Turcia a trimis anul trecut trupe în nordul Siriei pentru a susţine rebelii care luptă împotriva Stat Islamic, dar şi împotriva kurzilor sirieni care controlează o mare parte din regiune nordică a Siriei.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat că Ankara nu va ezita să ia măsuri dure împotriva YPG dacă este necesar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici