Schimb de prizonieri între Kiev şi insurgenţii proruşi - Kyiv Post

Administraţia de la Kiev a eliberat 38 de insurgenţi proruşi în schimbul unui număr egal de militari ucraineni capturaţi de rebeli, relatează Kyiv Post, în ediţia online.

174 afișări
Imaginea articolului Schimb de prizonieri între Kiev şi insurgenţii proruşi - Kyiv Post

Schimb de prizonieri între Kiev şi insurgenţii proruşi - Kyiv Post (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Schimbul de prizonieri a avut loc sâmbătă, după semnarea unui memorandum care are rolul consolidării armistiţiului bilateral.

Fiecare parte a eliberat câte 38 de prizonieri, schimbul având loc sâmbătă, în regiunea separatistă Doneţk.

Potrivit site-ului israelian Ynetnews, care citează postul Inter TV, printre insurgenţii eliberaţi sâmbătă s-a numărat şi un cetăţean israelian, Pavel Vetko, în vârstă de 39 de ani.

Administraţia de la Kiev şi liderii rebelilor proruşi au semnat, vineri seară, un memorandum care prevede o serie de măsuri pentru detensionarea crizei, inclusiv crearea unei zone demilitarizate pe linia frontului separatist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici