Schimbare legislativă: toţi sud-coreenii vor „întineri” cu un an sau doi

Parlamentul din Coreea de Sud a votat un proiect de lege care stabileşte că „sistemul de vârstă” va fi standardizat din 2023. Măsura va duce la „întinerirea” cu un an sau doi a populaţiei.

1699 afișări
Imaginea articolului Schimbare legislativă: toţi sud-coreenii vor „întineri” cu un an sau doi

Schimbare legislativă: toţi sud-coreenii vor „întineri” cu un an sau doi

Sud-coreenii sunt pe cale să devină cu un sau chiar doi ani mai tineri, potrivit BBC. Întinerirea se va produce în actele oficiale, aşa cum a stabili Parlamentul. Joi, parlamentarii au adoptat o lege care elimină cele două metode tradiţionale de numărare a vârstei din Coreea, potrivit BBC.

Din iunie 2023, aşa-numitul sistem „vârsta coreeană" nu va mai fi permis în documentele oficiale. Va rămâne doar metoda standardizată, recunoscută la nivel internaţional. Guvernul îşi îndeplineşte o promisiune de campanie.

În prezent, cea mai utilizată metodă de calcul în Coreea este aşa-numitul „sistem coreean de vârstă", în care o persoană are un an la naştere şi apoi câştigă un an în prima zi a fiecărui an nou. O metodă separată, numită „vârsta de numărare", presupune că vârsta unei persoane este calculată de la zero la naştere şi se adaugă un an la 1 ianuarie.

Totuşi, Coreea de Sud foloseşte şi sistemul recunoscut la nivel mondial, în care vârsta este calculată în funcţie de ziua de naştere a unei persoane, iar prima zi de naştere este sărbătorită la 365 de zile de la naştere.

Acest lucru înseamnă că, de exemplu, la 8 decembrie 2022, o persoană născută la 31 decembrie 2002 are 19 ani conform sistemului coreean de vârstă, 20 de ani conform sistemului internaţional şi 21 de ani conform sistemului de numărare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici