Schimbare majoră în regimul circulaţiei vehiculelor dintr-o capitală europeană. La ce viteză sunt limitate în centrul localităţii

Viteza scuterelor electrice a fost redusă, începând de luni, la 10 kilometri pe oră în anumite zone din centrul Parisului.

2788 afișări
Imaginea articolului Schimbare majoră în regimul circulaţiei vehiculelor dintr-o capitală europeană. La ce viteză sunt limitate în centrul localităţii

Schimbare majoră în regimul circulaţiei vehiculelor dintr-o capitală europeană. La ce viteză sunt limitate în centrul localităţii

Acest lucru afectează zonele în care scuterele electrice şi pietonii se încurcau adesea până acum, a relatat luni ziarul Le Parisien. Printre acestea se numără atracţii turistice, parcuri, şcoli şi pieţe.

La iniţiativa administraţiei oraşului, în vară a avut loc deja un test la Muzeul Luvru şi în alte câteva pieţe.

Acum, companiile de închiriere a celor 15.000 de scutere electrice din Paris au decis să extindă „zonele lente".

Reducerea vitezei este blocată automat în scutere prin intermediul locaţiei GPS a acestora. De îndată ce scuterul intră într-una dintre zonele desemnate, acesta îşi reduce viteza. Pentru utilizatorii scuterelor, zonele afectate sunt afişate în aplicaţiile companiilor de închiriere.

După cum au explicat furnizorii, zonele cu viteză redusă ar putea fi adaptate în continuare la cererea administraţiei oraşului, care nu a fost încă mulţumită de măsura luată de furnizori.

După cum a declarat pentru Le Parisien David Belliard, consilier pentru mobilitate la Primăria Parisului, malurile Senei şi zonele comerciale foarte frecventate nu sunt încă acoperite de limitarea vitezei.

New York şi Barcelona, precum şi unele suburbii pariziene au deja restricţii similare, scrie dpa.

În Germania, aceste vehicule au voie să circule cu viteze între 6 şi 20 de kilometri pe oră.

Având în vedere numărul mare de accidente cu scutere electrice din Paris, cu 329 de răniţi şi doi morţi numai în acest an, oraşul ia în calcul şi interdicţii selective pentru aceste scutere şi utilizarea lor de către două sau trei persoane în acelaşi timp.

Între timp, pentru a spori siguranţa, cele trei companii de închiriere din Paris au decis, pe lângă limitarea vitezei, să introducă un „mod pentru începători" care reduce scuterele la 15 km/h în general.

Acest mod poate fi setat de persoanele care folosesc pentru prima dată un scuter şi nu se simt în siguranţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici