Schimbările climatice, pericol pentru economia SUA. Avertisment venit de la Casa Albă

  • Casa Albă avertizează că modificările climatice generează riscuri financiare "sistemice" pentru Statele Unite
  • Preşedinţia SUA: "Este necesară elaborarea unui plan pentru construirea unui sistem economic rezistent la provocările climatice"
566 afișări
Imaginea articolului Schimbările climatice, pericol pentru economia SUA. Avertisment venit de la Casa Albă

Schimbările climatice, pericol pentru economia SUA. Avertisment venit de la Casa Albă

Schimbările climatice generează riscuri financiare "sistemice" pentru economia Statelor Unite, arată un raport al Preşedinţiei de la Washington, care propune măsuri pentru construirea unui sistem economic "rezistent la provocările climatice", informează site-ul Axios.com.

"Pieţele financiare din SUA şi instituţiile de profil se confruntă cu riscuri sistemice din cauza schimbărilor climatice", relevă raportul Casei Albe.

"Este necesară elaborarea unui plan pentru construirea unui sistem economic rezistent la provocările climatice", subliniază raportul Preşedinţiei SUA.

Conform raportului, efectele modificărilor climatice vor fi incluse în prognozele bugetare pe termen lung şi vor fi luate în calcul de companiile de creditare şi de firmele de asigurări.

"Sintagma «riscuri sistemice» conţine multă greutate. Includerea sa în foaia de parcurs reflectă convingerea noastră că, deşi multe modele financiare şi portofolii de investiţii încă se bazează pe presupuneri privind stabilitatea climatică, schimbările climatice generează deja perturbări asupra sistemului economic şi financiar", a afirmat Bharat Ramamurti, director adjunct al Consiliului Economic Naţional de la Washington.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici