Schimbările climatice produc victime: Şase morţi şi 190 de răniţi în urma unei tornade în sud-estul Chinei

O tornadă s-a produs în provincia Liaoning din sud-estul Chinei, în urma căreia şase persoane au murit şi 190 au fost rănite, potrivit televiziunii de stat, pe fondul unei serii de fenomene meteo ”extreme” pe care meteorologii le-au pus pe seama schimbărilor climatice, relatează Reuters.

837 afișări
Imaginea articolului Schimbările climatice produc victime: Şase morţi şi 190 de răniţi în urma unei tornade în sud-estul Chinei

Schimbările climatice produc victime: Şase morţi şi 190 de răniţi în urma unei tornade în sud-estul Chinei

Tornada a afectat aproximativ 3.600 de case şi peste 9.900 de locuitori în Kaiyuan, un oraş de jumătate de milion de locuitori, a informat postului naţional de televiziune din China.

Imaginile difuzate de postul CCTV pe canalul său oficial de Weibo arată zeci de clădiri dintr-o zonă de dezvoltare economică din oraşul Kaiyuan distruse.

Publicaţia chineză Global Times a transmis că astfel de fenomene sunt rare în această zonă.

Serviciul meteorologic din China a anunţat maţi că schimbările climatice pot provoca mai multe fenomene meteo extreme, în urma inundaţiilor, secetei şi temperaturilor extrem de ridicate din acest an.

De asemenea, meteorologii au transmis că ploile abundente au depăşit recordurile în mai multe regiuni, iar mai mult de 40 de staţii meteo din ţară au înregistrat anul acesta cele mai mari temperaturi din istorie.

Provincia Hebei din nordul Chinei a emis joi o alertă roşie de căldură, temperaturile urmând să treacă de valoarea de 40 de grade Celsius în marile oraşe şi să pună în pericol cultura de porumb din zonă, a anunţat guvernul local.

Precipitaţiile din provincie au scăzut cu 23,9% faţă de media din al doilea trimestru al anului 2019, a informat ziarul local Hebei Daily.

În oraşele provinciei, pe camioane au fost montate aspersoare pentru a încerca să menţină temperaturile scăzute, exercitând presiuni suplimentare asupra reţelei de alimentare cu apă.

Un val de căldură care a străbătut nordul Chinei, inclusiv capitala Beijing, este aşteptat să dureze până săptămâna viitoare, a informat Hebei Daily, citând serviciul meteorologic local.

Taguri:
china,
tornadă,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici