Schultz, presat să reconsidere negocierile cu Merkel şi să pună capăt crizei politice din Germania. Liderul SPD se întâlneşte cu Steinmeier

Liderul Partidului Social-Democrat german (SPD), Martin Schulz, se va întâlni joi cu preşedintele ţării, Frank-Walter Steinmeier, fiind presat să pună capăt crizei politice din Germania, declanşată în urma refuzului de a prelungi coaliţia cu partidul cancelarului Angela Merkel, informează Dpa.

621 afișări
Imaginea articolului Schultz, presat să reconsidere negocierile cu Merkel şi să pună capăt crizei politice din Germania. Liderul SPD se întâlneşte cu Steinmeier

Schultz, presat să reconsidere negocierile cu Merkel şi să pună capăt crizei politice din Germania. Liderul social-democraţilor germani se întâlneşte cu Steinmeier

SPD a refuzat, luni, continuarea parteneriatului cu partidul cancelarului german Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), ca urmare a eşecului acesteia de a forma o nouă coaliţie cu Partidul Democraţilor Liberi (FDP) şi Alianţa '90/Partidul Verzilor (B90/G). În acest context, preşedintele Frank-Walter Steinmeier a pus presiune pe liderii partidelor implicate să continue negocierile.

"SPD este conştient de responsabilitatea în situaţia actuală. Sunt sigur că vom găsi o soluţie potrivită pentru ţara noastră în următoarele zile şi săptămâni", a declarat Martin Schulz pentru reporteri, înainte de întâlnirea cu Steinmeier.

Martin Schulz a fost presat de mai mulţi oficiali ai SPD pentru a renunţa la refuzul de a continua negocierile cu Angela Merkel, sugerând că tolerarea unui Guvern minoritar condus de CDU ar pune capăt situaţiei tensionate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici