Sclavii lumii moderne: Pentru zeci de milioane de femei şi copii libertatea este doar o iluzie

Aproape 27 de milioane de persoane sunt reduse la sclavie în lume, în prezent, au dezvăluit Statele Unite marţi în raportul anual al Departamentului de Stat privind traficul de fiinţe umane.

1757 afișări
Imaginea articolului Sclavii lumii moderne: Pentru zeci de milioane de femei şi copii libertatea este doar o iluzie

Sclavii lumii moderne: Pentru zeci de milioane de femei şi copii libertatea este doar o iluzie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Progrese în lupta împotriva acestui "flagel" au fost, totuşi, înregistrate, în principal în urma procedurilor judiciare angajate împotriva traficanţilor de către un număr tot mai mare de guverne, relevă raportul.

Dintre cele 185 de ţări cuprinse în studiu, doar 33 se conformează textelor existente la nivel internaţional care au fost introduse cu scopul de a pune capăt traficului de fiinţe umane, ca de exemplu Declaraţia Universală a Drepturilor Omului.

Între cele 17 state cu cele mai slabe evaluări se află Algeria, Republica Democratică Congo, Libia, Coreea de Nord, Arabia Saudită şi Siria.

"În pofida adoptării tratatelor şi legilor care interzic sclavia, faptele arată că un nummăr de bărbaţi, femei şi copii trăiesc ca sclavi în perioada modernă, din cauza flagelului traficului de fiinţe umane", a subliniat secretarul de Stat Hillary Clinton.

"La un secol şi jumătate de la victoria libertăţii în Statele Unite, această libertate continuă să fie doar o iluzie pentru milioane de persoane", afirmă ea în prefaţa raportului.

La 1 iunie, Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) a anunţat că aproape 20,9 milioane de persoane, dintre care aproape un sfert cu vârste până în 18 ani, muncesc forţat în lume, ocupând posturi care le-au fost impuse prin constrângere sau înşelăciune.

Însă, potrivit lui Luis CdeBaca, însărcinat cu lupta împotriva traficului de fiinţe umane în cadrul Departamentului de Stat, "alte estimări se apropie de (numărul de) 27 de milioane" de persoane.

"Există progrese. Unele ţări adoptă legi şi încep să lupte împotriva acestei probleme", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici