Şcoli închise în sud-estul Spaniei din cauza ploilor torenţiale

Autorităţile spaniole au închis şcolile, universităţile şi grădiniţele din sud-estul ţării din cauza ploilor torenţiale care au afectat regiunea. După o lungă perioadă de secetă, ploile abundente au inundat clădiri, au avariat maşini şi au închis drumuri.

896 afișări
Imaginea articolului Şcoli închise în sud-estul Spaniei din cauza ploilor torenţiale

Şcoli închise în sud-estul Spaniei din cauza ploilor torenţiale

Meteorlogii avertizează că ploile vor continua şi pe parcursul nopţii în zonele cele mai afectate, inclusiv în regiunile Murcia, Valencia şi Andaluzia, potrivit Reuters.

În oraşul Cartagena, serviciile de urgenţă s-au luptat pentru a scoate apa de pe străzile şi din casele inundate. În unele zone, maşinile şi motocicletele parcate au fost complet acoperite de apă.

În câteva localităţi din regiunea Valencia a plouat în câteva zile mai mult decât în ultimele şase luni la un loc, a anunţat agenţia meteorologică naţională AEMET. Oraşul Ontinyent din Valencia a doborât recordul pentru cea mai mare cantitate de precipitaţii acumulate într-o zi din luna mai din ultimul secol, cu până la 130 de litri pe metru pătrat.

Ploile ar putea contribui la atenuarea secetei prelungite care afectează Spania. Totuşi, experţii estimează că în acest an se va înregistra una dintre cele mai secetoase primăveri din istorie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici