Scoţia se relaxează. Premierul Nicola Sturgeon anunţă ridicarea mai multor măsuri anti-COVID

  • Măsura distanţării fizice va fi ridicată începând cu săptămâna viitoare.
  • Elevii vor reveni în bănci odată cu începerea noului an şcolar.
  • Premierul scoţian Nicola Sturgeon confirmă că o serie de măsuri vor fi ridicate începând cu 9 august şi asta, graţie vaccinării.
351 afișări
Imaginea articolului Scoţia se relaxează. Premierul Nicola Sturgeon anunţă ridicarea mai multor măsuri anti-COVID
Vaccinarea anti-COVID a diminuat numărul nou de cazuri şi repercusiunile asupra sănătăţii, iar asta înseamnă că nu mai este necesar sau potrivit să menţinem măsurile dure de până acum”, declară premierul Scoţiei, conform The Guardian.
 
Copiii revin la şcoală în toamnă iar, în cazul în care un elev este confirmat pozitiv cu SARS-CoV-2, colegii săi de clasă nu vor mai intra în izolare pentru 10 zile, atât timp cât sunt confirmaţi negativ. 
 
Totuşi, elevii de gimnaziu vor trebui să poarte mască de protecţie în sălile de clasă şi în apropierea unităţilor şcolare. 
 
Scoţia face paşi spre revenirea la o viaţă fără măsuri stricte, reuniunile şi petrecerile având undă verde. Totuşi, demnitarii din Sănătate spun că noile reguli nu înseamnă şi o rekaxare automat, întrucât pandemia nu s-a terminat iar oamenii nu pot încă reveni la viaţa de dinainte. 
 
În plus, guvernul îi sfătuieşte pe oameni să continue să lucreze de acasă pe cât posibil.
 
Ţara avea în vigoare, de la sfârşitul lunii noiembrie, restricţii de nivel 5 pentru a evita epidemia de COVID. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici