Scrisorile disperate trimise familiilor de către soldaţii ruşi din Izium: E Iadul

Moralul trupelor lui Vladimir Putin este la ultimul nivel, arată „urmele” lăsate după fuga în pripă.

3591 afișări
Imaginea articolului Scrisorile disperate trimise familiilor de către soldaţii ruşi din Izium: E Iadul

Scrisorile disperate trimise familiilor de către soldaţii ruşi din Izium: E Iadul

Dezorganizarea totală şi demoralizarea trupelor sunt principalele cauze ale retragerii în avalanşă a armatei ruse  de pe fronturile Harkov şi Izium, consideră analiştii militari independenţi.

Soldaţii Moscovei nu simt că invadarea Ucrainei este războiul lor, fapt dovedit de numeroasele scrisori de mână ale armatei ruse, gata să fie trimise membrilor familiei.

Nu primesc asistenţă medicală

Scrisori abandonate în haosul provocat de contraofensiva ucraineană au fost găsite împreună cu diverse documente şi întreaga arhivă militară a unei unităţi staţionate la Izium. „E iadul”, „Trăiesc epuizare fizică şi morală”, „Am cerut să fiu externat pentru deteriorarea sănătăţii mele şi lipsa asistenţei medicale”, le scriu militarii părinţilor aflaţi în Rusia.

Conţinutul scrisorilor permite reconstituirea evenimentelor care au dus la retragerea bruscă din Harkov şi Izium, unde, în multe cazuri, trupele au fugit imediat după ce abia luptaseră.

Ucrainenii au publicat unele scrisori găsite de la ruşi. Una cuprinde o ecografie, pe care Ministerul Apărării de la Kiev a însoţit-o cu mesajul. „Soldaţii ucraineni luptă pentru pământul lor, pentru familiile lor, pentru dreptul de a fi liberi. Dar de ce mor soldaţii ruşi pentru guvernul lor criminal într-o ţară străină, în loc să-şi crească copiii? De ce?”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici