Scurgere la o centrală nucleară din Germania, experţii investighează

O scurgere a avut loc în timpul măsurilor de spălare a unei conducte de evacuare la centrala nucleară din Brunsbuettel, în nordul Germaniei, la 28 septembrie, a anunţat miercuri Ministerul Energiei din Schleswig-Holstein, conform Reuters.

3223 afișări
Imaginea articolului Scurgere la o centrală nucleară din Germania, experţii investighează

Scurgere la o centrală nucleară din Germania, experţii investighează

Conducta defectă face parte din sistemul de tratare a concentratului şi se află în zona restricţionată a clădirii reactorului centralei nucleare, se arată într-un comunicat, adăugând că a fost detectată o mică contaminare radioactivă.

Autoritatea de siguranţă a însărcinat experţii cu efectuarea unor supravegheri suplimentare în această chestiune.

Centrala nucleară Brunsbuettel a fost deja închisă din 2007. Autorizaţia de dezafectare a fost emisă la sfârşitul anului 2018, iar dezmembrarea centralei a început.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici